info@pastorbot.com | +36 70 562 7162
31
JAN
2018

Amerikai sikerek

Posted By :
Comments : Off

Már 2016-ban elkezdődtek a munkálatok egy Wonder Woman és Bionic Woman közös kalandját megjelenítő képregénysorozaton, mely az óriási lexikális tudásáról ismert pop-kultúra guru, Andy Mangels írói munkája dícsér. Többek között a Star Wars, X-akták és Star Trek frencsájzok világában alkotó szerző ezúttal újabb gyerekkori kedvencének Wonder Womannek a mitológiájához tette hozzá saját kreatív ötleteit, nem is kevés sikerrel.

A projekthez elsőnek Tondora Judit rajzolóként csatlakozott, ügynökén, David Campitin keresztül a Glass House Graphics-tól, majd egy kicsit megkésve Pilcz Roli is beszállt, mint színező. Judit és Roland már lassan évtizedes közös mukásságra tekinthetnek vissza ebben a felállásban, és ez a jól működő csapatmunka meg is látszik a végeredményen, mely végül közel egy éves munkát koronázott meg.

A képregény egyébként két kiadó, a DC (többek között a Batman, Superman, Flash és természetesen Wonder Woman kiadója) illetve a Dynamite Entertainment (Battlestar Galactica, Robotzsaru, John Carter, Trónok Harca, stb.) közös vállalkozása volt egy 6 füzetes minisorozat formájában. A képregény érdekessége, hogy az 1970-es években játszódik, és a két karakter akkori, rendkívül populáris tévésorozatainak elemeivel és karaktereivel operál, pontosan úgy, mintha csak ez a történet is egy akkoriban megszületett közös képernyőnyi kalad lett volna. Természetesen ez a retro hatás is visszaköszönt Judit rajzaiban; annak minden bájával, a trapéznadrágoktól elkezdve a mikrofonfrizurákig. A színek pedig inkább idézik a 40 évvel ezelőtti képregények világát, mintsem a mai sötétebb, zord trendeket.

A képregény 144 oldalas gyűjteményes kötete végül 2017 októberében látta meg a napvilágot, s mind a szakma, mind a közönség rendkívül pozitív fogadtatásban részesítette.

Review
Judit blogja

A szerzőről